Állatvilág

2015.02.23. 09:35

Már jobban van Dugó - a pecöli mentett hód egész úton halottnak tetette magát (fotókkal)

Dugó, a Pecölből mentett hód már jobban van, fűzfaágat rágcsál. Ha teljesen felépül, szabadon engedjük! - olvasható a facebookon.

Farkas Eszter

Mint arról már korábban beszámoltunk Dugót, a hódot a pecöli Gyöngyös-híd alatt találták legyengülve. Mivel három napja csak gubbasztott, a megtalálok hívták a Állatvédők Vasi Egyesületét, akik értesítették az Őrségi Nemzeti Park munkatársait.

A befogás könnyen ment, mert nagyon szelíd volt az állat. A Szombathelyi Állatkórházba szállították, ahol megvizsgálták, és antibiotikumot adtak neki. Valószínűleg mérgezés áldozata lett (csávázott vetőmagot ehetett), és a háromnapos szenvedés miatt meg is fázott. Dr. Peresztegi Attila javaslatára a Budapesti Állat- és Növénykertbe indultak Dugóval.

A hétfői facebook poszt szerint Dugó az utat elég jól viselte, többnyire halottnak tettetve magát, de természetesen csak aludt. Dugó már jobban van, fűzfaágat rágcsál. Ha teljesen felépül, szabadon engedik!

A fotón Dugó  és Szima Andrea (Fotó: facebook)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!