Bulivan

2013.08.13. 22:00

Tankcsapdás lesz a 27. rockfesztivál

Augusztus 31-én immáron a 27-ik alkalommal szól a rockzene a Hercseg-hegyen. Lesznek újdonságok, de a lényeg a közös, családias hangulatú együttlétben van.

Ez utóbbit hangsúlyozta a rockfesztivál keddi, sitkei beharangozóján Kovács Ferenc, a Kápolnáért Kulturális és Sport Egyesület elnöke. Az eseményen jelen voltak a helyi aktivisták is, akik már hosszú évek óta a fesztivál nélkülözhetetlen segítői. Morgós István sitkei polgármester nem véletlenül hangsúlyozta, hogy olyan csapatmunkáról van szó, amely képes volt eddig megtartani a rendezvényt. Pedig voltak már nehéz időszakok, egy ízben pedig Balázs Fecó váratlan szívbetegsége okán még el is maradt a nagy buli.

Az emlékezetes tavalyi fesztivál. A Lord a 40 évét ünnepelte, Koltay Gergely pedig rosszul lett (Fotó: Benkő Sándor)

– Huszonhét év és huszonhét fesztivál nem is idő – emlékezett Kovács Ferenc. – Megfordult itt az ország legjobb együttesei mellett Soltész Rezső, Csepregi Éva, a Zanzibár, kápráztatott az István a király, dögös bulit nyomott a Lord, Deák Bill, a Rolls Frakció. Egyszóval van mire emlékezni és építeni. Az sem mellékes, hogy a sitkei fesztivál mindig is helyet adott a fiataloknak, a tehetségeknek. Így lesz ez most is, hiszen a koncertet délután 2-kor a Galeri nyitja, majd a Dead But Happy és a Karak zenél – hallottuk. A sitkei rockfesztiválok a nagyréten lévő kis templom megmentéséről szóltak. Az idők folyamán ez a cél teljesült, s mint Morgós István mondta, jelenleg egy 10 milliós pályázaton dolgoznak. Ha ez bejön, akkor megújulhat a támfal és a térburkolat is. Kovács Ferenc a pénzügyekről szólva hangsúlyozta, hogy a bevételt bankban tartják és kamatoztatják. Ha kiadásra kerül sor, akkor ez utóbbiból igyekeznek fedezni a költségeket. A feszes gazdálkodásra szüksége is van az egyesületnek, mert bár ezrek látogatnak ki a fesztiválra, a bevétel nem nő. Ennek oka, hogy idén is változatlan jegyárral dolgoznak. És ez már 6 éve így van.

– Amennyit elkérünk nyolc együttesért, annyit kérnek máshol egyetlenért – mondta az elnök.

– De mi azt is figyelembe vesszük, hogy ez egy családias, békés ünnep, amelyen a magyar rockzene a főszereplő. Kisebb szponzori támogatásokat kapunk, de a munka javát az egyesület, a falu végzi el. Kovács Ferenc elmondta, hogy újdonságként idén somlói borokat és vönöcki pálinkákat kóstolhatunk, majd emlékeztetett a nemrég elhunyt egyesületi vezető, Kiss László értékes munkásságára. Ezt követően ismertették a fellépők listáját. Ezek szerint a hónap utolsó napján, a már említett csapatokon kívül, hangfalakat dönget a Zorall, a Kárpátia, a Lord, a Tankcsapda és a Hooligans együttes. A parkolási rend változatlan, mint ahogy a fogadás körülményei is A közeljövőben viszont jelentős változásokat terveznek a sitkei szervezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!