Frissítve!

2024.05.02. 12:35

Megégett holttest Kámban: újabb részletek derültek ki a tragédiával kapcsolatban - helyszíni fotók

Ahogy arról korábban beszámoltunk, csütörtökön reggel egy megégett holtestet találtak a Petőfi Sándor utca egyik házban. Az idős, egyedül élő, gondozás alatt álló nőnek a ruházata kaphatott lángra.

Horváth Zoltán Szabolcs

Fotó: Wolf Ferenc

Az esettel kapcsolatban tűzoltói beavatkozásra nem volt szükség. Annyi elsődlegesen is megállapítható volt, hogy a közel 90 éves idős asszony ruházata kaphatott lángra, de a tűz nem terjedt tovább. Csupán a fürdőszoba falán látszódott korom. A részleteket természetesen a tűzvizsgálat tárja majd fel.

megégett holttest
Megégett holttestet találtak Kámban
Fotó: Wolf Ferenc

Mecseki Csaba polgármester, falugondnok elmondása szerint a szociális gondozó napi rendszerességgel kereste fel az elhunytat, így minden valószínűség szerint ő találhatta meg a néni megégett holtestet. A polgármester úgy fogalmazott, hogy az utóbbi időben az idős asszony már a kiskertjét sem igen tartotta rendben, pedig arra régebben igen nagy gondot fordított. Ez pedig azt jelentheti, hogy fizikálisan is komoly problémái lehettek már. A sajnálatos haláleset természetesen megrázta a település lakóit.

Katasztrófavédelem közleménye az esettel kapcsolatban:

Csütörtök reggel érkezett a bejelentés a katasztrófavédelemhez, hogy Kámban egy megégett holttestet találtak. A település Petőfi Sándor utcájában fekvő családi házban egy egyedül élő, idős, gondozás alatt álló nő ruházata égett. A fürdőszoba fala kormozódott, azonban az áldozat ruháján kívül más nem égett meg. Tűzoltói beavatkozásra nem volt szükség, a tűz keletkezési körülményeit tűzvizsgálat fogja feltárni - tájékoztatta lapunkat közleményben az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Néhány ezer forintért olyan füstérzékelőt lehet kapni, amely nemcsak sípol, ha füstöt észlel, hanem jelzést is küld arra az okostelefonra, amellyel párosították. Egyedül élő idős hozzátartozóinkhoz ilyet érdemes beszerezni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában