BC Körmend

2012.12.03. 13:59

EuroChallenge: A Szolnok vendége lesz a Körmend

A kosárlabda EuroChallenge csoportkörének 5. fordulójában, kedden 19 órától (SportM) a Szolnok vendége lesz a Körmend. A tét a továbbjutás.

Az EC F-csoportjában az első négy meccsét megnyerő Oldenburg már biztos továbbjutó, ám a második, szintén a következő körbe kerülést jelentő pozícióért a Szolnok (2 győzelem, 2 vereség), a Körmend (1/3) és a Temesvár (1/3) is versenyben van. A két csapat első meccsén a Rába-partiak saját közönségük előtt nagy csatában maradtak alul az Olajjal szemben (92-96), és most sem esélytelenek, ugyanis a Tiszaligetben van gond bőven. A szolnokiak egy hete az Oldenburgtól hazai pályán, majd szombaton az Adria Ligában a Szkopje vendégeként szenvedtek súlyos vereséget. A rossz szereplés – az Adria Ligában 2/9-es mutatóval utolsók – pedig Pór Péter vezetőedző állásába került, s a helyét ideiglenesen a segítője, Dragan Alekszics vette át. Sérültjeik is vannak, legutóbb Németh, Simon és Gay is hiányzott. A vasi csapat jó formában van, zsinórban kétszer győzött otthonában, viszont idegenben idén még nyeretlen tétmeccsen.

Matt Shaw (labdával) nagyon eredményesen játszott az elmúlt két meccsen. Báder Mártonnal azonban meggyűlhet a baja.

– Az a cél, hogy továbbra is javuló formát mutassunk – mondta a Rába-partiak trénere, Hencsey Tamás. – Az előző hetünk jól sikerült, amiből remélhetőleg tudunk meríteni, és idegenben is jó teljesítményt nyújtunk. A szolnokiak az edzőváltás után biztosan bizonyítani akarnak, valamint hazai közönségüknek megmutatnák, hogy többre képesek. De mivel nem új edző érkezett hozzájuk, ezért nem hiszem, hogy változna a játékuk. A csoportból még tovább is lehet jutni, és minden meccsen nyerni akarunk, ám nem egy rossz csapatról van szó. Erős bajnokságban szerepel, melyből hosszú távon meríthet. Nekünk az legfontosabb, hogy a támadásban és védekezésben elkezdődött pozitív tendencia folytatódjon, valamint új dolgokat is kipróbálunk majd. A hétvégi meccsre is készülünk, és kíváncsi vagyok, működik-e, amit elgondoltunk.

A körmendiek már hétfőn útra keltek, és a megérkezés után este, valamint kedd délelőtt is ott edzenek.

Ezek is érdekelhetik