BC Körmend

2012.12.10. 13:23

EuroChallenge: továbbjutna a Körmend

A kosárlabda EuroChallenge F-csoportjának keddi zárófordulójában a Lami-Véd Körmend a továbbjutás reményében fogadja az EWE Baskets Oldenburgot.

A négyesben 2 győzelem, 3 vereséggel mutatóval második pozíciót elfoglaló körmendieknek saját kezükben van a sorsuk, ha nyernek, akkor biztosan folytathatják szereplésüket a nemzetközi kupában. A helyzetük azonban korántsem könnyű, ugyanis egy nagyon erős ellenfelet fogadnak. A német bajnokságban negyedik, hat amerikai légióst foglalkoztató Oldenburg a csoportban öt forduló után még veretlen, és otthonában 95-64-re győzött a vasi együttes ellen. A piros-feketék hétvégi főpróbája nem sikerült jól, nagyarányban, 30 ponttal maradtak alul az Atomerőmű pályáján.

A csapatkapitány Fodor Gergely (labdával) szerint csapatként, egymásért küzdve kell játszaniuk. Fotó: Kiss Teodóra

- Remélem, a paksi vereség nem befolyásolja negatívan a csapat teljesítményét - mondta a Rába-partiak edzője, Hencsey Tamás. - Sajnos visszatért az a játékszellem, ami korábban jellemzett minket. A lepattanó harcot nagyon elvesztettük, valamint 23 labdát adtunk el, és ez a két mutató elmond mindent. Nem nagy dolgokról van szó; odafigyeléssel javíthatók a hibák és visszatérhetünk a helyes útra. Sportemberek vagyunk, arra törekszünk, hogy nyerjünk és továbbjussunk - folytatta a tréner. - El is szeretnék oszlatni minden olyan felvetést, hogy nem a győzelemre játszunk, erről nincsen szó. A mérkőzés nem lesz könnyű, roppant erős együttest fogadunk. De a hazai pályán a szurkolók buzdítása adhat olyan többletet, amivel kiharcolhatjuk a sikert. Az Oldenburg profi klub, biztosan nem enged ki, és a tisztesség is azt kívánja, hogy komolyan vegye a mérkőzést.

- Nagyon jó csapattal találkozunk, de azon leszünk, hogy sok néző előtt sikerüljön a továbbjutás - mondta a csapatkapitány, Fodor Gergely. - Most nem lehetnek olyan üresjáratok, hullámvölgyek, mint Pakson. Csapatként kell játszanunk, és az is fontos, hogy egymásért is küzdjünk. Bizakodó vagyok, de tudom, hogy nem lesz egyszerű a győzelem megszerzése.

A másik meccsen a Szolnok (2/3) vendége (18.00, Sport2) lesz a Temesvár (1/4).

A piros-feketék nehéz anyagi helyzetben kezdték a szezont, így jogosan merül fel a kérdés: plusz terheket tudnak-e vállalni a továbbjutással? A klub vezetősége ezért a hétvégén megbeszélést tartott. Megvizsgálták az EuroChallenge első csoportköréből való esetleges továbblépéssel megnövekedő költségek mértékét és annak rendezésének módját. A költségek egy részét egyéni szponzorokkal, másik részét a megnövekedett jegybevételekből tudják fedezni, tehát nincs anyagi akadálya, hogy a csapat tovább szerepelhessen a kupában, ha ennek jogát kivívja. A vezetőség kéri, hogy a helyi szurkolók lehetőség szerint minél hamarabb vegyék meg belépőjüket, ezzel is segítve a fennakadás nélküli jegyárusítást. A pénztárak 16.30-kor nyitnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!