BC Körmend

2015.01.16. 13:35

Araszolna a Körmend

Körmend - A Jászberényi KSE csapatát fogadja a férfi kosárlabdázók élvonalának 17. fordulójában az Egis Körmend. A találkozó szombaton 18 órakor kezdődik.

Németh Zsolt

A Nyíregyháza és az Alba Fehérvár legyőzése után folytatni szeretné a felzárkózást Déri Csaba csapata, amely a héten már a Veszprémből visszatért Farkas Attilával kiegészülve készült az újabb bajnokira. Az idei győzelmek egy-egy lépést jelentettek felfelé a tabellán, és ha ismét nyerni tudna a Körmend, akkor az épp előtte álló jászságiakat is megelőzné. Sőt, ezzel nemcsak a Szeged, de a mostanában gyengélkedő Alba Fehérvár is belátható távolságba kerülne. A csapat viszont nem ezekkel a dolgokkal foglalkozik, hanem a következő feladatra készül.

Charlie Burgess jól játszott legutóbb, az Alba ellen, ráadásul az ő nevéhez fűződik a mérkőzés győztes kosara
Fotó: Szendi Péter

– Még sok, korábbról örökölt dolog van a játékunkban, de most volt egy egész hetünk a közös munkára, új elemeket is tanultunk – mondta Déri Csaba. – A két győzelem után jobb a hangulat a keretben, jól megy a munka az edzéseken. Most elsősorban a Jászberény ellen készültünk, ami sokak számára akár papírforma-győzelemnek is tűnhet, de ettől én óva intem a csapatot és a szurkolókat egyaránt! A mi helyzetünkben a legfontosabb a szerénység és a koncentráció. Ha olyan hozzáállással, intenzitással megyünk fel a pályára, mint az Alba ellen, akkor meg lehet az újabb siker, de ha csak kicsit is lezserebbre vesszük a dolgot, akkor egy csapásra szoros lehet a meccs. Szóval a koncentráció, az odafigyelés és a nagy intenzitás a kulcsszó a játék minden elemében. Nem egyszerű ellenfél a Jászberény, hiszen nincs klasszikus szerkezete. Inkább két négyes posztú játékos szerepeltetnek a palánk alatti posztokon, viszont gyakran és jól dobnak távolról, amire külön oda kell figyelni. Az előzetes céljaiknak megfelelően teljesítenek, öt győzelmük van eddig, és az egyik épp a Körmend ellen született. Ki kell védenünk az erősségeiket. Dramicsanin és Ware komoly légiós, Horváth magyar válogatott, de Kerpel-Fronius és Szögi is mutatott már remek teljesítményt. Nálunk igaz ez Richardsra, aki két kiemelkedő mérkőzés után most is úr lehet a palánk közelében, sőt akár bármelyik poszton az ellenfél fölé kerekedhetünk, de ahogy mondtam, csak akkor, ha megfelelően koncentrálunk, és nagy ambícióval játszunk.

A 17. fordulóból két mérkőzés már lezajlott: Falco–ZTE 92-80 (kedd), Alba–PVSK 79-84 (csütörtök).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!