bravúros győzelem

2018.01.31. 20:14

Megmaradt a Körmend esélye a továbbjutásra a FIBA EC-ben

Nagyszerű meccsen, öt ponttal nyert az Egis Körmend a FIBA Europe Cupban a litván Nevezis ellen, így az utolsó fordulóra marad a döntés a továbbjutásról.

Tóth Judit

A körmendiek közül Andre Hollins (labdával) célzott a legpontosabban, 21 pontját csaknem 78 százalékos dobóteljesítménnyel érte el Fotó: Szendi Péter

A mérkőzés elején a Körmend kapta el jobban a fonalat, Hollins szerezte az első kosarat, majd Ferencz dobott egy hibátlan triplát. Aztán Tuoyo is bevágott egy hármast, amit megtoldott még egy zsákolással. A 7. percben vették át a vezetést a hazaiak, a litván közönség nemcsak az előnynek, hanem Maldunas zsákolásának is örülhetett. A Körmend Tuoyo pontjaival tartotta magát a Nevezis közelében. A második negyedben Hollins hármasával vette át a vezetést a Körmend, de nagyon kellett figyelniük a piros-feketéknek, mert Sedekerskis élénkült meg és szerzett pontokat. Kétpontos hazai előnnyel vonultak el a szünetre a csapatok (42-40). Látszott, hogy kiegyenlített mérkőzésre lehet számítani.

A körmendiek közül Andre Hollins (labdával) célzott a legpontosabban, 21 pontját csaknem 78 százalékos dobóteljesítménnyel érte el Fotó: Szendi Péter

Az öltözőből a Körmend jött ki frissebben a második félidőre, a Nevezis sokat hibázott. Aztán mintegy varázsszóra Woodard, Medford és Maldunas elkezdte gyártani a pontokat, de a piros-feketék is észnél voltak, Dillard vezetésével több rohamot indítottak a vezetésért. Az előny megszerzése nem jött össze, a negyedik negyed egyenlő állásról folytatódott (61-61). Az utolsó negyedben az volt a kérdés, ki tud nyugodtabb maradni, ki tudja megújítani a játékát. Fanning büntetőjével mozdult el az eredmény egálról, majd Wright tört a litván óriások között palánk alá és értékesített egy ziccert. Ezután hárompontos-parádé következett, Wright kétszer talált be, Hollins egyszer, a másik oldalon Tamulis volt távolról eredményes. Tuoyo játszott rendkívül hasznosan, Wright homályba vesző triplakísérletét is passznak vette, és szerzett egy duplát a palánk alatt. Az utolsó percekben mintha kicsit szétestek volna a hazaiak, pontatlanul dobtak, elkapkodták helyzeteiket. S talán el is fáradtak egy kicsit – mindez a Körmend malmára hajtotta a vizet. A vasiak nagyon akarták ezt a győzelmet, mindenki odatette magát. A hárompontosokat jó százalékkal tudták hozni, 24 kísérletből 13 triplát sikerült értékesíteniük. A másik oldalon nem ültek annyira a kinti dobások, a litvánok palánk alatt voltak erőszakosak és eredményesebbek.

Megérdemelten nyert az Egis Körmend, végig új lendületet tudtak adni játékuknak a vasiak, s ezzel a bravúros, idegenbeli győzelemmel életben tartották a továbbjutás esélyeit a J csoportból. Az utolsó fordulóban a már mindenképpen csoportgyőztes Albánál játszanak a vasiak.

A csoport másik mérkőzésén: Demir Insaat–Alba Fehérvár 75-78.

JEGYZŐKÖNYV:

BC Nevezis (litván)–Egis Körmend

81-86 (23-22, 19-18, 19-21, 20-25)

Kedainiai,1200 néző, férfi kosárlabda-FIBA Europe Cup, csoportmérkőzés, vezette: Dodds (brit), Giovannetti (olasz), Oliot (francia).

Körmend: Dillard 16/6, HOLLINS 21/9, Ferencz 9/9, TUOYO 20/6, Horti –. Csere: Csorvási –, Fanning 1, Davis 6, WRIGHT 13/9. Vezető-edző: Gasper Potocnik.

Nevezis: Veljacic 2, WOODARD 13/6, Matulis 7/3, Likhodei 4/3, MALDUNAS 15 Csere: Sedekerskis 10/3, MEDFORD 23/9, Tamulis 3/3, Koreniuk 4. Vezetőedző: Ramunas Cvirka.

Kipontozódott: Likhodei (39.)

A mérkőzés alakulása. 3.perc: 5-9. 8. perc: 20-16. 14. perc: 35-29. 18. perc: 42-38. 26. perc: 54-53. 29. perc: 59-61. 33. perc: 65-70. 37. perc: 71-78.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!