BC Körmend

2012.12.07. 15:46

Szolnok után, Paks előtt a Körmend

Körmend - A keddi szolnoki, bravúrgyőzelemmel végződött EuroChallenge-mérkőzés után szombaton (18.00) az Atomerőmű otthonában vendégeskedik a Lami-Véd Körmend kosárlabdacsapata.

Horváth Erika

A két fronton is harcoló Lami-Véd Körmend kosárlabdacsapata kedden az EuroChallenge-ben megőrizve továbbjutási esélyét  bravúros győzelmet aratott a jóval esélyesebb Szolnok otthonában (94-83). Szombaton bajnoki vár Hencsey Tamás csapatára: a 8 győzelemmel, 3 vereséggel a tabella harmadik helyén álló Atomerőműhöz látogat. A kilencedik (46) Körmend eddigi négy sikerét hazai pályán aratta - mind az öt idegenbeli bajnokiját elbukta -,  a paksiak viszont valamennyi otthoni meccsüket - még az Alba ellenit is - megnyerték. Vajon adhatott-e akkora lendületet  a piros-feketéknek a szolnoki siker, hogy felborítsák a papírformát?

Ferencz Csaba (labdával), aki  egyik fontos láncszeme volt a Szolnok elleni sikernek, jó folytatást remél. Fotó: Kiss Teodóra

- Rendkívül jó meccset játszottunk Szolnokon, mindig vissza tudtunk kapaszkodni, sőt a végére előnybe is kerültünk. És a hazaiak faultjaiért járó büntetőket, amikor kellett,  értékesítettük - idézte fel a keddi nagyszerű élményt Ferencz Csaba, a körmendiek bedobója, aki egyik erőssége volt a vasi együttesnek. - Úgy érzem, elég nagy lökést adtak a csapatnak  az utóbbi három meccsen történtek; a Temesvár, a Szeged és a Szolnok ellen is nyertünk. Persze a földön kell maradnunk, nem szabad elszállnunk, de az tény, hogy jó passzban vagyunk, úgy tűnik, mindenki megtalálta a helyét, és tudunk csapatként játszani. A Paks  nagyon erős gárda, főként az otthonában esélyes. Viszont most, hogy elkaptuk a fonalat, mindenképpen azon leszünk, hogy meglepetést okozzunk. Ha mindenki úgy játszik, ahogy például Szolnokon, akár talán újra sikerülhet egy  bravúr.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!