Belföld

2002.03.18. 17:44

Sajtónapi fogadás mezei virággal

Szombathely (VN) – Fogadást adott a magyar sajtó napja alkalmából az MSZP megyei elnöksége a Savaria Szálló Orchidea-termében a megyei írott és elektronikus sajtó munkatársainak részére.

Mórocz Zsolt

A fogadáson a nagy számban részt a média vezetõi és munkatársai, jelen voltak az MSZP országgyûlési képviselõjelöltjei is. Dr. Ipkovich György köszöntötte a megjelenteket, rövid beszédben méltatva a szabad sajtó és a szólásszabadság fontosságát, a cenzúra megszûntét. Hangsúlyozta, hogy a rendszerváltás óta politikus nem szólhat bele közvetlenül a lapok , adások tartalmába, s reményét fejezte ki , hogy ez, függetlenül pártoktól és kormányoktól, így is marad. Lényegesnek nevezte ugyanakkor, hogy a következõ országgyûlési ciklus során olyan sajtótörvény szülessen, ami kiszûri és rendezi a jelenlegi anomáliákat. Végezetül mezei virágnak nevezte a sajtót, mondván, a politika és média közötti ambivalens viszony következtében a politikus szívesen szedeget virágot a sajtó rétjérõl, de amire hazaviszi, az legtöbbször elhervad a kezében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!