Belföld

2006.02.04. 13:16

Az elkerülõ út terveit átdolgozásra kiadták

<STRONG>Hiteles információk a vasi útfejlesztésekrõl</STRONG>

Mórocz Zsolt

Körmend (al) - Úgy tûnik, a 8-as út fejlesztése a választási kampány egyik hangsúlyos eleme: ezúttal egy szabad demokrata politikus tartott e témában sajtótájékoztatót.

A Berki Csárda különtermében Tompa László, az 5. számú választókörzet szabad demokrata képviselõjelöltje felháborítónak nevezte, hogy nemrégiben ellenzéki országgyûlési képviselõk, polgármesterek nem hiteles forrásból beszerzett információk alapján tartottak a 8-as útfejlesztésrõl sajtótájékoztatót.
A képviselõjelölt elmondta: az Útgazdálkodási és Koordinációs Igazgatóságnál tájékoztatást kért, s kapott a va-si útfejlesztésekrõl. A tegnapi sajtótájékoztatót a kétoldalas válasz alapján tartotta. Kijelentette: a II. Nemzeti Fejlesztési Tervben szerepel a 8-as Ajka és az országhatár közötti szakaszának burkolatmegerõsítése, ezért az uniós források felhasználásánál ez a projekt elsõbbséget élvez. A körmendi elkerülõ út engedélyezési tervének átdolgozása folyamatban van, mert a korábbi tervek nem tették lehetõvé az ésszerû szakaszolást, illetve a majdani gyorsforgalmi úttal való harmonikus illeszkedést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!