Belföld

2006.02.24. 15:03

Fej fej mellett állnak

Budapest (mti) – Az egyik országos napilapban tegnap közzétett adatok alapján a Fidesz és az MSZP egyaránt 29 százalékon áll, és az SZDSZ is bejuthat az Országgyûlésbe.

Mórocz Zsolt

A február 14. és 20. között, 1500 ember megkérdezésén alapuló kutatás szerint továbbra sincs egyértelmû esélyese az április 9-ei parlamenti választásnak. A megkérdezettek 39 százaléka a szocialisták, 36 százalékuk a fiatal demokraták nyerési esélyeit tartja nagyobbnak a választásokon.
Erõsödött az SZDSZ – a korábbi két hónapban mért 4–4 százalék után most az 5 százalékos bejutási küszöbön áll a kisebbik kormányzó párt.
Az MDF támogatottsága ugyanakkor ebben a hónapban sem haladta meg a decemberi és januári 3–3 százalékot. A kutatás szerint a választópolgárok 57 százalékában „erõs a szándék”, hogy megjelenjen az áprilisi voksoláson.

Hasonló helyzetet mutat a Századvég Politikai Elemzések Központja és a Tárki február eleji felmérése is, amely szerint fej fej mellett áll az MSZP és a Fidesz: a felnõtt lakosságon és a pártot választókon belül teljesen megegyezik a két nagy párt támogatottsága. Ugyanakkor a Tárki-felmérés szerint a két nagy párton kívül más párt nem éri el a parlamentbe jutáshoz szükséges ötszázalékos küszöböt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!