Belföld

2006.03.27. 14:58

Kisorsolták a pártlistákat

Budapest (mti) – Kisorsolták a választásokon országos listát állító pártok listáinak sorrendjét az Országos Választási Bizottság szombati ülésén.

Mórocz Zsolt

A sorsolás értelmében a sorrend a következôképp alakult: az elsô helyen a MIÉP–Jobbik a Harmadik Út szerepel, majd az SZDSZ, az MSZP, az MDF, a Kereszténydemokrata Párt– Keresztényszociális Összefogás Párt, a Magyar Kommunista Munkáspárt, a Magyar Vidék és Polgári Párt, az MCF Roma Összefogás Párt, a Centrum Összefogás Magyarországért és a Fidesz–KDNP következik. Az Országos Választási Bizottság (OVB) ülésén külön tálból húzták ki a számokat, valamint a tíz országos listát állító párt neveit tartalmazó lezárt borítékokat.
Rytkó Emília, az Országos Választási Iroda vezetõje az mti-nek nyilatkozva elmondta, hogy az országos listára „feláramló” töredékszavazatok kiosztásához kellett az országos listákat sorrendbe állítani. Hírek szerint a lista sorrendje megfelel majd az országgyûlési választásokon a szavazólapokon feltüntetett pártsorrendnek is. Közben a MIÉP–Jobbik a Harmadik Út közleményben tiltakozott amiatt, hogy a szavazólapokon pártjuk logója lett a legkisebb.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!