Belföld

2006.03.23. 15:04

Megfenyegették Orbán Viktort és a családját

Budapest (mti) – Levélben megfenyegették Orbán Viktor családját.

Mórocz Zsolt

A Fidesz elnöke bejelentette az esetet a Köztársasági Õrezrednek, de nem kért tõlük védelmet. Azzal fenyegették meg Orbán Viktort, ha nem lép vissza a politizálástól, akkor gyermekeit elrabolják, ledarálják, és kutyatápot csinálnak belõlük. A feleségének címezték a levelet, amelyben „mellékletként” egy kutyatápreklám is volt. A Fidesz biztonsági fõnöke, Hajdu János újságíróknak csupán annyit mondott: Orbán Viktor gyermekeinek biztonsága érdekében nem áll módjában nyilatkozatot tenni az ügyben. Folyik egyfajta vizsgálat, mihelyt ez lezárul vagy érdemi eredményt hoz, akkor egész biztosan megtesszük – fûzte hozzá.

Gyurcsány Ferenc szolidaritásáról biztosította Orbán Viktort – mondta László Boglár, a miniszterelnök sajtófõnöke, hozzátéve, hogy a kormányfõnek többszöri próbálkozás után sikerült elérnie a Fidesz elnökét. A miniszterelnök arról biztosította Orbán Viktort, hogy „amennyiben igényli, akkor a védelmet illetõen a magyar rendõrség teszi a dolgát”. Orbán Viktor a végül létrejött telefonbeszélgetésben megköszönte Gyurcsány Ferenc együttérzõ szavait – mondta el a sajtófõnök.

Tegnap tartották az Orbán Viktor beszédeibõl, írásaiból, interjúiból szerkesztett 20 év címû könyv bemutatóját. A Fidesz elnökének felesége és két kislánya is részt vett az eseményen, amelyet láthatóan megerõsített biztonsági védelem mellett rendeztek. „A magyar nemzet ma nem megosztott, a magyar nemzetben ma komoly viták vannak, idõnként súlyos viták vannak, de ez mindig elõfordul, ha az emberek õszintén beszélnek egymással vagy komoly döntés elõtt áll egy közösség” – mondta a Fidesz miniszterelnök- jelöltje a kötet bemutatóján. Hozzátette: egy nemzet akkor válik megosztottá, ha nincsenek olyan közös értékek és célok, amelyek képesek lennének a közösséghez tartozó embereket „körülfogni, összeabroncsozni”.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!