Belföld

2006.03.27. 15:04

Mikola sajnálja, ha valakiket megbántott

Budapest (mti) – Mikola István szombaton egy televíziós mûsorban úgy fogalmazott: nem volt szándékában megsérteni senkit, de ha valakit megbántott, azt sajnálja.

Mórocz Zsolt

A Fidesz miniszterelnök-helyettes jelöltje utalva múlt heti, pécsi szavaira azt mondta: „ha egy ilyen mondat, kiragadva a környezetébõl, izoláltan valakit megsértett, akkor sajnálom”. Egy másik tévémûsorban az egészségügyben tervezett privatizációt nevezte a személye ellen indult támadások okaként. „Nem lepett meg, hogy megindultak a támadások (...) az ország utolsó, még nem privatizált piacát védem, 1500 milliárd dübörög az egészségbiztosítási kasszában” – mondta Mikola István a Hír TV egyik mûsorában. Vasárnap pedig sajtótájékoztatón jelentette be: már most kórházmentõ programot hirdet a Fidesz, mert nem várhat a kormányváltásig.

A volt egészségügyi miniszter kiemelte, a Fidesz most meghirdetett programjának az a célja, hogy megakadályozzák a kórházak eladását, valamint a fizetõs egészségügy bevezetését Magyarországon. A Fidesz programja emellett tartalmazza, hogy négy új kórházat építenének, valamint 67 kórházban megkezdõdnének a felújítások a következõ kormányzati ciklusban – mondta.

A kormányfõ az elmúlt hetek történései alapján úgy látja, egyre többen borzonganak bele már a gondolatba is, hogy a Mikola István, a Fidesz miniszterelnökhelyettes- jelöltje által elképzelt országban kellene élniük; Gyurcsány Ferenc errõl a Vasárnapi Hírek címû hetilapnak nyilatkozott. Meglátása szerint az emberek nem kérnek abból az országból, amelyben „a népnevelés lenne a politika legfõbb feladata”.
Hiteltelennek tartja Mikola István bocsánatkérését Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke, aki vasárnap azt mondta: Mikola újra és újra megfogalmazza e nagy visszhangot kiváltó gondolatait.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!