Belföld

2006.03.22. 16:27

Poirot-i fordulatok a vaskazetta-ügyben

Vasvár (nfb) – Öt szervezet irodáját törték fel, nem csak az MSZP-ét, amely nem a Tretter-házban gyûjtötte ajánlószelvényeit, hívta fel erre a figyelmet Németh Zsolt országgyûlési képviselõ.

Mórocz Zsolt

A képviselõ azért tartotta fontosnak megszólalni az ügyben, mert az MSZP jelöltje szerint politikai indíttatása volt az irodafeltörésnek.
– Komoly politikai ellenfele pedig csak a Fidesz, és annak jelöltje lehet – vonta le a következtetést a képviselõ tegnap a Tretter-ház elôtt tartott sajtótájékoztatóján. – Ez az épület alkalmatlan elmélyült munkavégzésre, az öt szervezet inkább raktárnak használta. Mind az öthöz betörtek, amirõl elõször az egy-házmegyei karitász vezetõje értesült.Õ a Fidesz helyi elnökét, az alpolgármester asszonyt értesítette, aki az MSZP helyi elnökének is szólt.
Õ a helyszínen azt mondta: csak a kazetta, benne régi tagkönyvekkel és készpénzzel tûnt el. Minden jelentõs dolgot otthon tároltak. Egy párt számára az ajánlószelvények jelentõs dolgok. Másnap az MSZP-sek már úgy emlékeztek, a kazettában 500 ajánlószelvény is volt. Itt, az ajtón két másik cím olvasható, ahol a kopogtatócédulákat gyûjtik. A képviselõ megjegyezte, Poirot-i elemeket tartalmaz a bûntény. Abban bízik, hogy a rendõrség fényt derít a bûncselekményre. S ha ajánlószelvények mégsem voltak a kazettában, akkor a rendõrség félrevezetéséért indul eljárás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!