Belföld

2007.05.02. 02:28

A moratórium után is habzik

Szentgotthárd, Budapest (nfb) - Lejárt tegnap a magyar környezetvédelmi minisztérium által szabott határidő, ameddig az osztrákoknak meg kellett voln ...

Németh F. Bernadett

A moratóriumot még Persányi Miklós környezetvédelmi miniszter hirdette ki, aki május 7-én adja át hivatalát Fodor Gábornak. A magyar tárca által szabott határidőt az osztrák minisztérium többször is megpróbálta módosíttatni, arra hivatkozva, hogy komplex rendszert dolgoznak ki a folyó szennyezésének meggátolására. A magyar tárca nem engedett a határidőből. Mivel a folyó tegnap is habzott, a magyar tárca szóvivője közölte, hogy Persányi Miklós levélben kéri a magyar-osztrák határvízi bizottságtól, hogy vonja vissza a jennersdorfi bőrgyár működéséhez adott engedélyét. Működési engedély nélkül nem termelhet tovább a gyár, ha mégis, a magyar fél az Európai Bizottsághoz fordulhat. A magyar-osztrák határvízi bizottság május 8-10. között ülésezik Budapesten.

A Rába ausztriai szakaszán a jennersdorfi gyáron kívül még két másik van, s ha a jennersdorfi gyár leáll is, a Rába habzása akkor sem szűnik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!