Belföld

2008.08.08. 07:36

Dátumháborúba keveredett az SZDSZ és a kormány

<b>Budapest</b> - A liberálisok augusztus elejére várták a kabinet cselekvési programját, a kormányszóvivő szerint viszont az erről szóló ígéret augusztus végét jelölte meg céldátumként. Egy a lényeg, ha az SZDSZ-nek nem tetszik a program, akkor a szakértői kormányt favorizálja a kisebbségi helyett.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A SZDSZ a hónap végéig ad haladékot, hogy a kormány bemutassa cselekvési programját - tudta meg a távirati iroda. Fodor Gábor, az SZDSZ elnöke úgy látja: az elmúlt száz napban visszalépés történt a gazdaságpolitikában, a környezetvédelemben és a szolidaritás terén is.

Az eddigi nyilatkozatokból a liberálisok elnöke azt olvassa ki, hogy a kormány várhatóan nem alakítja át érdemben az adórendszert. Mindössze a szolidaritási adó eltörlésére, az adókulcs határának megváltoztatására és némi járulékcsökkentésre lehet számítani.

Ennyi azonban nem elég, átfogóbb változtatás szükséges - mondta Fodor. Aki szerint ahhoz, hogy a szocialista párt kisebbségi kormánya visszanyerje hitelességét, tartalmi és személyi változtatásokra van szükség.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!