Belföld

2008.10.01. 13:11

Nem lesz sztrájk december 15-ig

<b>Budapest</b> - Aláírták a megállapodást a BKV villamos-, metró- és HÉV-ágazatait képviselő szakszervezetek szerdán <em>Kocsis Istvánnal</em>, a cég új vezérigazgatójával. Az öt szakszervezet és egy szövetség által aláírt megállapodás szerint december 15-ig biztosan nem lesz sztrájk - írja a Népszava Online.

nincs nev

A még május 27-én megkötött megállapodást a szerdai megbeszélésen több pontban módosították, ezt írta alá a társaság vezetője, s látták el kézjegyükkel a szakszervezetek is. A megállapodás értelmében a BKV december 15-ig elvégzi a létszám felülvizsgálatát, közös vállalati stratégiát alakít ki, tartózkodik a metró-, a HÉV- és a villamos ágazat koncesszióba adásától. Mindemellett nem adhat el telephelyeket és eddig az időpontig ki kell alakítania a rövid- és középtávú stratégiát. 

A buszágazatot képviselő szakszervezetek más jellegű garanciákat várnak, velük a BKV tájékoztatása szerint csütörtökön folytatódik a tárgyalás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!