Belföld

2009.04.16. 14:47

Megalakult a válságkezelő Bajnai-kormány

Budapest - <em>Bajnai Gordon</em> miniszterelnök ellenjegyezte csütörtökön a miniszteri kinevezésekről szóló köztársasági elnöki határozatot, így megkezdhetik tevékenységüket az új miniszterek és hivatalosan is megalakult a válságkezelő kormány.

nincs nev

Az új kormány pénteken tartja első ülését, amelyen első olvasatban tárgyalják a Válságkezelő tervet. A frissen kinevezett miniszterek hétfőn teszik le esküjüket az Országgyűlés előtt.

A kormányfő ellenjegyzésével a Miniszterelnöki Hivatal négy államtitkárának kinevezésére is sor került a mai napon: Csizmár Gábor a társadalompolitika összehangolásáért felelős tárca nélküli miniszter tevékenységében közreműködő államtitkárként, Baja Ferenc infokommunikációért felelős államtitkárként, Szigetvári Viktor a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető államtitkárként, Tordai Csaba pedig jogi és közigazgatási államtitkárként fogja ellátni feladatait a Miniszterelnöki Hivatalban. A többi minisztérium államtitkárainak kinevezésére a következő napokban kerül sor.

A kinevezéseket tartalmazó Magyar Közlöny a http://kozlony.magyarorszag.hu" target="_blank" holnapon már olvasható.

Forrás: OS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!