Belföld

2009.04.22. 20:23

Zoom.hu: ennyi volt, eladták, bezárják

Budapest (MTI) - Alig egy évnyi működés után megszűnik a Zoom.hu hírportál - erősítette meg az MTI értesülését szerda délután Tarjányi Péter, immáron volt tulajdonos. Pár órával később a honlap főanyaga ezzel a címmel jelent meg: Bezárt a Zoom.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

"Szóval vége. A miértre a válasz: tulajdonosunk eladta a portált, és az új gazda nem kívánja működtetni a Zoomot" - áll az anyagban, amely azzal zárul: "talán kár értünk". 

Tavaly november óta tárgyalt az Enternet Invest Zrt. egy pénzügyi, valamint a végül befutó, ám megnevezni nem kívánt szakmai befektetővel; előbbi kisebbségi, utóbbi 100 százalékos részesedést kívánt szerezni a Zoom.hu mögött álló társaságban - mondta el az MTI-nek Tarjányi Péter.

Közlése szerint a tavaly április 17-én indult honlap munkatársainak egy részét elbocsátják, a többiek más internetes termékeinél kapnak munkát.

Tarjányi Péter az eladás indokai között említette a kapott ajánlatot, a gazdasági válság mind érezhetőbb hatásait, valamint azt: el szeretné kerülni, hogy a választások közeledtével komoly összegeket hirdetésekre fordító politikai erők részéről "kísértések" érjék a politikailag deklaráltan független médiumot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!