Belföld

2009.06.30. 20:23

Miniszterelnöki megbízott lett Gyenesei István

Budapest - Miniszterelnöki megbízott lett Gyenesei István - erősítette meg az MTI-nek a Gyurcsány-kormány volt önkormányzati minisztere kedden este.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Elmondta: független országgyűlési képviselőként, miniszterelnöki megbízottként a sportügyekért felel július elsejétől. "Semmilyen szavazási kötelezettségem nincs, nem kellett ilyesmit felvállalnom" - tette hozzá.

Gyenesei István a távirati irodának nyilatkozva kifejtette: feladata, hogy elősegítse a minél eredményesebb felkészülést az ötkarikás játékokra és ő irányítja a kapcsolattartást a kormányzat részéről a Magyar Olimpiai Bizottsággal.

További feladatai között említette, hogy együttműködik az érdekképviseleti szervekkel, valamint a különböző sportegyesületekkel, továbbá koncepciót és programot készít a sportegészségügy fejlesztésére. Ebbe beletartozik a sportkórház korszerűsítése, a magyarországi doppinglabor kialakítása és a sport-egészségbiztosítás rendszerének kialakítása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!