Belföld

2009.07.21. 13:43

Két autót tarolt le a Moszkva téren elszabadult BKV-busz

Budapest - Egy elszabadult BKV-autóbusz ütközött össze két személyautóval kedd délelőtt a fővárosi Moszkva téren, az egyik autóban utazó gyermeket megfigyelésre kórházba szállították - tájékoztatta az MTI-t Sagyibó Melinda, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

MTI

A BKV közlése szerint a 22-es busz vezetője a leszállóhelyen hagyta járművét, a kéziféket azonban nem megfelelően rögzítette, emiatt az autóbusz 63 métert szabadon gurult.
    
A jármű kidöntött egy KRESZ-táblát a Fény utcai kereszteződésben, majd nekiütközött egy várakozó személygépjárműnek, utána frontálisan összeütközött egy másik várakozó autóval, amit 6 méteren keresztül tolt maga előtt.
    
Az első személygépjárműben egy gyermek könnyű sérülést szenvedett, őt a mentők megfigyelésre kórházba szállították. A gépkocsikban keletkezett kár körülbelül 1-1 millió forint. 
    
Közölték: az ügyben rendőrségi vizsgálat indult, a BKV megtéríti az okozott károkat.

Elszabadult buszok - Kronológia

2000. november 29. - Elszabadult egy 105-ös jelzésű BKV-busz a főváros XII. kerületében, az Apor Vilmos téri végállomásánál vezető nélkül gurult lefelé, és ütközött egy fának.
    
2001. október 12. - A XVII. kerületben a Pesti úton egy utasokat szállító 61-es jelzésű autóbusz egy benzinkútba rohant. A sofőr súlyosan, egy utas könnyebben megsérült.
    
2003. december 3. - Egy ember meghalt, egy pedig könnyebben megsérült, amikor a 159-es autóbusz műszaki hiba miatt belerohant egy dohányboltba Csepelen. A Szent Imre téri buszvégállomáson várakozó autóbusz motorja műszaki hiba miatt kipörgött, és amikor a sofőr leszállt, hogy utánanézzen a hibának, a jármű megindult és belerohant a közeli dohányboltba.
    
2008. március 18. - Elszabadult és egy épület sarkának ütközött a BKV 5-ös számú busza a II. kerületi Pasaréti téren. A busz a végállomásnál parkolt, amikor vezető nélkül elindult, és kidöntve az információs oszlopot egy épület sarkának ütközött.
    
2008. augusztus 8. - A Moszkva téren elszabadult egy vezető nélküli 156-os jelzésű autóbusz, s nekiütközött egy utasvárónak. A balesetben egy ember könnyebben megsérült.
    
2008. augusztus 22. - Elgurult egy 22-es BKV-busz Budapesten, a Moszkva téren, de személyi sérülés nem történt. A busz körülbelül másfél-két métert gurult, majd a járdán, egy korlát fogta meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!