Belföld

2009.12.02. 09:14

Távozik posztjáról Draskovics Tibor rendészeti miniszter

Lemond posztjáról Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter. Bajnai Gordon "sajnálattal, de elfogadta" minisztere döntését, a Fidesz szerint Draskovicsnak már régen távoznia kellett volna.

MTI

Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter kedden tájékoztatta a miniszterelnököt, hogy miniszteri tisztségéről le kíván mondani - közölte a tárca sajtóosztálya az MTI-vel szerdán.

A közleményben szereplő indoklás szerint a tárcavezető azért döntött így, mert "az általa vállalt jogalkotási és más feladatok túlnyomó részét munkatársaival együtt sikerrel elvégezték, a következő időszak pedig sokkal inkább a pártpolitikáról, mint a szakmai munkáról szól majd".
   
A miniszterelnök a lemondást tudomásul vette. Draskovics Tibor decemberben távozik a kormányból.

Bajnai sajnálja

Bajnai Gordon "sajnálattal, de elfogadta" Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter lemondását - közölte az MTI-vel a kormányszóvivői iroda szerdán.

"Draskovics Tibornak köszönöm mindazt a munkát, amelyet minisztersége alatt az ország közbiztonságának megerősítéséért tett, a mindennapok biztonságának fenntartásában elért" - idézi a szóvivői iroda a kormányfőt.
   
A miniszterelnök véleménye szerint a felügyelete alá tartozó rendőrség hatékonyan lépett fel a szélsőséges szervezetek ellen, sikeresen indította be a Rend és Biztonság programot, amelynek része a közbiztonság további erősítése, a rendőrség állományának bővítése és a településőri rendszer kialakítása.
   
A Draskovics Tibor vezette Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium jogalkotási munkájának köszönhetően hatékonyabbá vált az állami közigazgatás - olvasható a közleményben.
   
Bajnai Gordon szerint az igazságügyi tárca vezetője miniszterként sikeresen vitte véghez a Büntető Törvénykönyv szükséges szigorítását a többség szabadságjogainak védelmében, és a Polgári Törvénykönyv módosításait, amely korszerű elemeivel tovább erősítette a modern magyar jogrendet.


A kormányfő Draskovics Tibor további munkájához sok sikert és egészséget kíván.
   
A decemberben távozó miniszter utódlásáról később születik döntés.

A Fidesz szerint már régen mennie kellett volna

A Fidesz szerint "végigtekintve Draskovics Tibor botránykrónikáján, bőven itt volt az ideje távozásának". Így reagált az igazságügyi és rendészeti miniszter lemondásának hírére Navracsics Tibor szerdán.

A Fidesz frakcióvezetője az MTI-hez eljuttatott közleményében hangot ad pártja azon véleményének is, hogy "ugyanakkor az egész Gyurcsány-Bajnai kormánynak már régen ugyanezt kellett volna tennie".
   
Távozásukkal újabb öt hónapnyi kilátástalan vergődést spórolhatna meg Magyarország - írja Navracsics Tibor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!