Belföld

2009.12.01. 12:15

Továbbra is kritikus a nagykanizsai tanárnő állapota

Továbbra is kritikus az állapota, még mindig lélegeztetőgépen tartják azt a H1N1-vírussal fertőzött tanárnőt, akit a napokban szállítottak vissza Szombathelyről Nagykanizsára.

MTI

Az 53 éves pedagógust csaknem két hete helyezték el a Kanizsai Dorottya Kórház intenzív osztályán, ahol lélegeztetőgépre kapcsolták. A keringési és légzőrendszerét többnapos ápolás után sikerült stabilizálni. Egy héttel ezelőtt bizonyosodott be a virológiai vizsgálat eredményeként, hogy szervezetét a H1N1-vírus is megtámadta.

Bátorfy József, az intézmény főigazgatója akkor azt közölte: ismert volt korábbról a pedagógus krónikus légzőszervi megbetegedése, állapotát azonban kétoldali tüdőgyulladás súlyosbította. Tudomása szerint az asszony nem kapott védőoltást az új influenza ellen.

A tanárnő állapota a múlt hét közepén váratlanul tovább romlott, ezért átszállították a szombathelyi Markusovszky kórházba. Miután a vizsgálatok alapján ott úgy ítélték meg, hogy még sincs szükség műtéti beavatkozásra, az asszonyt a hét végén visszavitték Nagykanizsára, ahol továbbra is az intenzív osztályon ápolják.

Az ÁNTSZ Nyugat-dunántúli Regionális Intézetének honlapján hétfőn megjelent adatok szerint a tanárnő munkahelyén, a nagykanizsai Batthyány gimnáziumban november közepén ugrásszerűen emelkedett meg a hiányzók száma, a 915 diákból 191-en voltak távol. A gimnázium tájékoztatása szerint a múlt héten már lényegesen kevesebb diák hiányzott az iskolából.

Az ÁNTSZ közölte: a kórházba került tanárnőn kívül a gimnázium egy másik pedagógusának légúti mintájában is igazolták a H1N1-vírus jelenlétét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!