Belföld

2010.02.11. 17:22

Választási eligazítást tartottak a városházán

A szombathelyi városházán tájékoztatták az áprilisi választásokon induló pártok képviselőit a választási szabályokról, eljárásokról, és kiosztották a jelöléshez szükséges dokumentumokat is.

zaol.hu

Dr. Szele Györgyi, a választási iroda vezetőhelyettese tájékoztatta az áprilisi választásokon induló pártok képviselőit a választás technikai részleteiről, az országgyűlési képviselőjelöltek jelölésének szabályairól, a választási bizottságokba történő delegálásról és egyéb eljárásokról a városházán.

A választás menetét az interneten is nyomon követhetik a polgárok is. Dr. Szele Györgyi elmondta, a választási névjegyzéket már elkészítették, és szerdán ki is függesztették az okmányirodában. A névjegyzéket február 17-éig bármely választópolgár megtekintheti, s a névjegyzékből történő kihagyást vagy törlést a helyi választási iroda vezetőjénél, dr. Kaczmarski János jegyzőnél jelentheti.

A választási iroda vezetőhelyettese az ajánlószelvények kitöltéséről és a gyűjtés szabályairól is tájékoztatta a jelenlevőket. A cédula pótlására, cseréjére minden választónak egy alkalmommal van lehetősége, ám ha két egyforma szelvény érkezik be az irodához, érvénytelennek minősül az ajánlás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!