Belföld

2010.03.29. 17:07

Civil Mozgalom: két vasi jelölt indulhat a választáson

A Civil Mozgalom is állíthat területi és országos listát az országgyűlési választásokra. A megyében két jelöltjüknek sikerült összegyűjteni a szükséges számú ajánlószelvényt.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

- Már az ajánlószelvények gyűjtése során is érzékeltük, hogy a Civil Mozgalom még ismeretlen fogalom a választópolgárok előtt. Igaz, Seres Mária neve sokat segített és segít most is a kampány során - fogalmazott Óvári Árpád, a Civil Mozgalom Vas megyei vezetője.

- Megtapasztalhattuk továbbá azt is, hogy az emberek többségének elege van a politikából. Ebből is látszik, hogy az embereknek szüksége van egy ilyen kezdeményezésre. Ezért tartjuk sikernek, hogy a megyében is állíthattunk területi listát - tette hozzá.

A Civil Mozgalom színeiben két vasi jelölt indulhat az április 11-i országgyűlési választáson: a 2. számú választókerületben Kohut Győző Viktor, a 3. számúban pedig Szabó Erika szállhat ringbe a választók voksaiért.

Óvári Árpád elmondta: akárcsak a kisebb pártoknak, a civileknek is sok munkájukba került a jelöltjeik indulásához szükséges számú kopogtatócédula összegyűjtése. Ennek ellenére Kohut Győző Viktornak már a leadás határideje előtt másfél héttel meglett a szükséges mennyiségű ajánlószelvénye, és Szabó Erikának is sikerült összegyűjtenie az előírt számú kopogtatócédulát.

A  Civil Mozgalom képviselői bíznak abban, hogy a választópolgárok értékelik az alulról jövő kezdeményezést, és sikerül mindkét jelöltjüket bejuttatni az országgyűlésbe.

- Mindenenesetre érdekes, hogy a rendszerváltás után húsz évvel azon kell munkálkodni, hogy ne egyfajta egypártrendszer alakuljon ki - tette hozzá Óvári Árpád.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!