Belföld

2010.03.29. 18:42

Hűtlen kezelés gyanúja merült fel a városházán

Feljelentést tett a Nyíregyházi Városi Ügyészségen az a helyi vállalkozó, akinek cége kétmillió forintos ajánlatot tett építési törmelék elszállítására a nyíregyházi önkormányzatnak, ám végül a helyhatóság egy másik céggel szerződött le.

MTI

A Magyar Nemzet hétfői cikke szerint a feljelentést egy roma vállalkozó tette, akinek cége korábban kivitelezőként vett részt a nyíregyházi önkormányzat több beruházásában. Lakatos Miklós a napilapnak elmondta: vállalkozása bontási munkálatokat végzett a helyhatóság megrendelésére, melynek során a munkaterületen veszélyes hulladékot tartalmazó törmeléket találtak.    

A környezetvédelmi hatóság képviselője utasítása szerint el kellett szállítani a hulladékot a tárolására engedéllyel rendelkező telephelyre - olvasható a Magyar Nemzetben. Erre a munkára Lakatos Miklós cége kétmilliós ajánlatot tett a polgármesteri hivatalnak, ezt a helyhatóság nem fogadta el, ehelyett egy másik vállalkozóval a helyszínen törették össze a sittet, a munkáért pedig csaknem tízmillió forintot fizettek ki. A vállalkozó ezért feljelentést tett a Nyíregyházi Városi Ügyészségen.    

Szilágyi László, a megyei főügyészség szóvivőjének közlése szerint az ügyben jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanújával indult nyomozás ismeretlen tettes ellen.    

A Szabolcs Online úgy tudja, hogy a visszaélés témája a hétfői önkormányzati ülésen is felmerült, ahol Csabai Lászlóné, a nyírségi nagyváros MSZP-s polgármestere elmondta: az ilyen szerződéseket nem ő intézi, de a városházának nincs titkolni valója ebben az ügyben - ennek ellenére a vizsgálat lezárásáig nem kívánnak nyilatkozni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!