Belföld

2010.04.02. 09:01

Overdose májusban újra versenyezhet, talán Magyarországon

Várhatóan májusban ismét rajthoz áll Overdose az eddigi 12 futamán veretlen magyar ló, ráadásul elképzelhető, hogy hazai közönség előtt.

MTI

Mikóczy Zoltán, a magyar "csodaló" tulajdonosa a PannoniaOverdose.hu oldalnak elmondta: elsősorban a június 19-i híres Royal Ascot Derbyre koncentrálnak, ám ezt megelőzően mindenképpen szükség van egy felhozó versenyre, erre várhatóan május első felében kerül sor.

Mikóczy hozzátette, az is elképzelhető, hogy a "bemelegítés" Magyarországon lesz: "Ehhez a ló formáján és egészségi állapotán túl igen fontos egy további feltétel: a ló az érzékeny patáira tekintettel csak olyan felületen futhat, ami elég puha. Amennyiben a Kincsem Parkot ilyenné lehet varázsolni, akkor elképzelhető."

Mikóczy pénteken Hoppegartenbe utazik, hogy felköszöntése az ötödik születésnapját ünneplő Overdose-t. Overdose bal első lábán a tavaly április 19-i budapesti verseny után észleltek sérülést. Ezt követően a gyógyítását végző francia ortopédus kovács eltávolította a keletkezett tályogot, és patkót ragasztott Overdose-ra, amely kímélte a sérült bal első lábát.

Emiatt azonban a ló jobban terhelte a jobb elsőt, így utóbbin is idült patairha-gyulladás keletkezett. A telivért előbb Franciaországban, majd Angliában kezelték, ahonnan november elején tért haza. Jelenleg a Berlin melletti Hoppegarten tréningtelepén készül az idei feladatokra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!