Belföld

2010.05.04. 13:21

BKV-ügy: házkutatás egy belvárosi ügyvédi irodában

A BKV-ügyben házkutatást tartanak egy belvárosi ügyvédi irodában a Budapesti Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi főosztályának nyomozói - közölte Tafferner Éva, a BRFK szóvivője kedden az MTI-vel.

MTI

A szóvivő nem árulta el, melyik ügyvédi irodában van a házkutatás. Azt azonban jelezte, hogy a házkutatás befejezése után a rendőrség közleményt ad ki.
   
A Magyar Nemzet Online információi szerint a házkutatást a Horváth, Dóczi and Lehmann Ügyvédi Irodában (HDL) tartják. A lap úgy értesült, hogy a nyomozók kedd reggel érkeztek az ügyvédi irodába, amely többek között Hagyó Miklós privát cégének képviseletét is ellátja.
   
A lap úgy tudja, hogy a nyomozók a gyanús fővárosi ügyekben (BKV, FKF, gyógyfürdők) érintett szerződéseket keresnek. A HDL titkárságán a lap érdeklődésére válasz nélkül bontották a vonalat, ezt követően pedig már fel sem vették a kagylót.
   
A lap emlékeztet rá: korábban beszámoltak arról, hogy Hagyó - mint írják - "házi" ügyvédi irodája a BKV-nak és a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.-nek (BGYH) is dolgozott, és 2007 óta körülbelül 230 millió forint értékben kapott megbízásokat fővárosi cégektől. A BRFK gazdaságvédelmi főosztálya egyébként különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt már eljárást indított a BGYH egyik kétmilliárdos közbeszerzési pályázata miatt - emlékeztetett a lap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!