Belföld

2010.06.21. 16:08

Árvíz - Kiöntött a Csorsza-patak a zánkai ifjúsági centrumnál

Kiöntött a zánkai Gyermek- és Ifjúsági Centrum területén átfolyó Csorsza-patak hétfőn a rendkívül sok eső miatt, a víz elárasztotta a strandot, valamint az egyik éttermet és pizzériát; a nyaralóházak egyelőre nincsenek veszélyben.

MTI

Bogó Ágnes, az intézmény igazgatója közölte: az üdülőcentrumban jelenleg 2500 gyermek és tizenéves fiatal nyaral. A védekezésben részt vesznek a badacsonytomaji és a balatonfüredi hivatásos tűzoltók, a kővágóörsi önkéntesek, továbbá az üdülőcentrum alkalmazottjai és zánkai lakosok is; legalább százan dolgoznak a gát erősítésén - tette hozzá az igazgató, megjegyezve: már több száz homokzsákot raktak le a Csorsza-patak mentén.

Sok száz üres zsákot küldtek a helyszínre hétfő délután a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság központjából is - tájékoztatott Sztanke Zoltán, az igazgatóság ügyeletese, hangsúlyozva: úgy tűnik, sikerül a víznek "útját állni".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!