Belföld

2010.06.24. 10:30

Mága Zoltán segélykoncertet adott az árvízkárosultak javára

Összefogásban az Ökumenikus Segélyszervezettel Mága Zoltán hegedűművész a természeti károk gyors, szakszerű felszámolásának érdekében jótékonysági koncertet hirdettek meg.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Az ország árvíz súlytotta részein rengetegen maradtak fedél nélkül, s többen mindenüket elvesztették. Az adományok rendre érkeznek különböző szervezetektől és magánszemélyektől is, amelyekkel könnyíteni próbálják szerencsétlenül járt honfitársaink életét.

Természetesen zenészek, színészek, televíziós személyiségek is kiveszik a részüket az adakozásból. Mága Zoltán az egyik élenjáró közülük, aki nem először nyújt segítséget a bajba jutottaknak. A hegedűművész hatalmas mennyiségű, több mint 30 tonnányi adományt juttatott már el az árvízzel sújtott területekről kitelepítetteknek.

A művész sürgette a nemzeti összefogást, s 100 Templomi Koncert nevet viselő programsorozatának június 23-ai rendezvényét is ebben a szellemben hirdette meg.

A koncertnek belépődíja nem volt, ám mindenki szíve (és módja) szerint adakozhatott. Emellett a zenész egyik mesterhegedűjét is árverésre bocsájtotta. A gyönyörű hangszert Rácz Pál hegedűkészítő mester készítette, kikiáltási ára egymillió forint volt.

A művész saját internetes portálján keresztül hívta meg rajongóit illetve a segíteni szándékozókat a Deák téri Evangélikus templomban tartandó rendezvényre, ahol Bach, Schubert, Vivaldi, Albinoni, Verdi, Puccini, Beethoven, valamint Mozart egyházi és klasszikus műveit csendültek fel.

A hegedűművész vendégei voltak többek között: Frankó Tünde, Pándy Piroska, Csonka Zsuzsa (a Magyar Állami Operaház magánénekesnői), Kalocsai Zsuzsa (az Operettszínház primadonnája), Boncsér Gergely (a Magyar Állami Operaház magánénekese), Vadász Zsolt (az Operettszínház művésze), Ádok Zoli (énekes).

Közreműködött a Szolnoki Szimfonikus Zenekar, a Szolnoki Bartók Béla Kamarakórus és a Szená-Torok Kórusa.
Az árvízkárosultakért felajánlott istentiszteletet Gáncs Péter püspök úr celebrálta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!