Belföld

2010.06.16. 13:46

Pénzadományokat is gyűjtünk az árvízkárosultak megsegítésére

Már nem csupán az információkat, hanem a pénzadományokat is gyűjtjük az árvízkárosultak megsegítése érdekében.

Erős D. Zoltán

Azért indítottuk nemrég a rovatot, hogy közzétehessük azokat a hozzánk érkező információkat, amelyek az adománygyűjtőket éppúgy segítik, mint azokat, akik ruhát, élelmiszert, bútort szeretnének felajánlani, de nem tudják, kihez forduljanak.

Most viszont egy bankszámlát is megnyitunk azok számára, akik pénzadománnyal szeretnék segíteni a katasztrófa sújtotta területek lakóit. A számlán összegyűlő pénzt közvetlenül rászorulóknak juttatjuk el, és helyszíni riportban számolunk be majd arról, hogyan hasznosulnak az olvasóink által felajánlott forintok.

Szükség is van az összefogásra, hiszen számos családra a víz visszavonulása után kegyetlenül nehéz munka vár: a semmiből kell új életet teremteniük.

A Vas Népe, a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász, a Szombathelyi Televízió, valamint az Agora Kulturális és Turisztikai Központ által szervezett hétfő esti jótékonysági koncert után a szombathelyi egyházmegyei karitász képviselői 380-380 ezer forintot adtak át a hajdúdorogi és az egri egyházmegyei karitász vezetőinek.

A koncertet élőben közvetítő Szombathelyi Televízió stúdiójába beérkezett telefonos felajánlások során 98 ezer forint gyűlt össze. A koncert után Szelestéről 44 ezer, Őriszentpéterről 800 ezer forint, Jánosházáról pedig 200 ezer forint értékű szállítmány érkezett az árvíz sújtotta térségbe.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!