Belföld

2010.06.12. 12:38

Részegen úszott 10 kilométert a Balatonban

Szombat hajnalban alkoholfogyasztás után egy 20 éves fiatalember úszva indult el Balatonvilágosból Balatonalmádi felé, majd eltűnt; mielőtt a keresésére indult vízimentők és vízirendőrök rátaláltak volna, egy vitorlázó hajójára vette.

MTI

Tar Mihály, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy a budapesti fiatalember barátai nem sokkal hajnali fél hat után riasztották a vízimentőket azzal, hogy eltűnt a társuk, aki másfél órával korábban indult el úszva Balatonvilágosból Balatonalmádiba. Az egyébként jó úszó férfi - barátai beszámolója szerint - indulása előtt jelentősebb mennyiségű alkoholt fogyasztott.
   
Azonnal a férfi keresésére indult a vízimentők egy hajója Csopakról és a vízirendőrök egy hajója Siófokról. Miután nem találták meg a férfit a vízben, megkezdték a partközeli részek alapos átkutatását is. A keresést csak akkor hagyták abba, amikor 8 óra után bejelentés érkezett, hogy a fiatalembert - mintegy 10 kilométer leúszása után - egy vitorlás hajó vette a fedélzetére Balatonalmádi előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!