Belföld

2010.07.06. 11:55

Leváltották Falus Ferencet, Paller Judit az új országos tiszti főorvos

Felmentéssel megszüntette Falus Ferenc országos tiszti főorvos határozatlan idejű kormánytisztviselői jogviszonyát július 7-ei hatállyal Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter; az új országos tiszti főorvos Paller Judit lesz.

MTI

Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal (OTH) vezetésével Barnóczy Sándorné Paller Judit regionális tiszti főorvost bízták meg, akit szerda délelőtt Szócska Miklós egészségügyi államtitkár mutat be az ÁNTSZ épületében. 

Paller Judit 1991-től az ÁNTSZ Győr-Moson-Sopron Megyei Intézetének helyettes megyei tiszti főorvosa, 2002. szeptemberétől pedig tiszti főorvosa volt. 2007 óta a Nyugat-dunántúli Regionális Intézet tiszti főorvosi feladatait látja el.

Falus Ferenc felmentésével kapcsolatban kiemelték: a kormánytisztviselők jogállásáról szóló törvény szerint az intézkedés nem igényel indoklást. Falus Ferencet összesen héthavi illetményének megfelelő összegű végkielégítés illeti meg. Ebből négyhavi illetmény azért jár, mivel kormánytisztviselői jogviszonya az öregségi nyugdíjra való jogosultság megszerzését megelőzően öt éven belül szűnik meg- írták. 

Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter hétfőn közölte az MTI-vel, hogy kedden hivatalában várja az országos tiszti főorvost.

Arra a kérdésre, hogy mi volt a kifogás Falus Ferenc munkájával, Réthelyi Miklós azt mondta: voltak problémák az ÁNTSZ működésével, és az egészségügyi kormányzat szívesebben dolgozna egy olyan emberrel, akivel szemben nagyobb a bizalom. Réthelyi Miklós úgy fogalmazott: új kezdethez új személy kell.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!