Belföld

2010.07.25. 09:33

Nyáron is ülésezik a kormány

Három ülést tart a nyár hátralevő részében a kormány az előzetes tervek szerint: július 28-án, augusztus 11-én és 25-én - tájékoztatta a kormányzati kommunikációs államtitkárság az MTI-t.

MTI

 A kabinet május 29-i megalakulása óta mindössze egy olyan hét volt, amikor nem üléseztek a kormány tagjai. Kihelyezett tanácskozás egy volt az elmúlt két hónapban: Lovasberényben június első hétvégéjén többek között a gazdaság talpra állítását célzó akciótervvel kapcsolatos konkrét döntés-előkészítő munkálatokról egyeztettek.
   
Az üléseken a kormányfőn és a minisztereken kívül rendszerint részt vett Varga Mihály, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár, Szijjártó Péter, Orbán Viktor szóvivője, Kovács Zoltán kormányzati kommunikációs államtitkár, Nagy Anna kormányszóvivő, valamint Gál András Levente, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára.
   
A nyár hátralévő részében tervezett kormányzati munkarenddel kapcsolatban az MTI úgy értesült, Orbán Viktor azt kérte, augusztus 20-25-ig vegyék ki szabadságukat a munkatársak.
   
A törvény-előkészítés nyáron sem szünetel, bár az intenzitása csökken - fogalmaztak az MTI-nek nyilatkozó kormányzati források, akik a nyár témái között elsődlegesen az árvízi helyzetet és az augusztus 20-i nemzeti ünnep megrendezését említették.
   
Felhívták a figyelmet ugyanakkor arra, hogy egyéb ügyek is terítékre kerülhetnek. Így például olyanok, amelyek Papcsák Ferenc elszámoltatásért felelős kormánybiztos tevékenységéhez köthetők, és amelyekkel kapcsolatban bejelentések is várhatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!