Belföld

2010.07.14. 14:31

Nyugat-dunántúli régió: százmilliárdok a fejlesztésekre

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv operatív programjaiból 2007-2010 között a régiónak megítélt támogatások összege meghaladja a 398,86 milliárd forintot.

Erős D. Zoltán

A Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács zalaegerszegi ülésén összegezte a régió pályázói által az elmúlt három évben elnyert pályázati támogatásokat.

Az Államreform Operatív Program (ÁROP) révén 434 millió forint, a Gazdaságfejlesztési OP (GOP) által 30 milliárd forint jutott a régióba eddig.

A Környezet és Energia OP (KEOP) 73 milliárd forinttal, a Közlekedés OP (KÖZOP) 159,2 milliárd forinttal, a Társadalmi Megújulás OP (TÁMOP) 19,2 milliárd forinttal, a Társadalmi Infrastruktúra OP (TIOP) 48,1 milliárd forinttal, a Végrehajtás OP (VOP) pedig 325 millió forinttal támogatta eddig a nyugat-dunántúli régiót.

A régió saját operatív programja a Nyugat-dunántúli Operatív Program (NYDOP) keretében 2007-től 2010. május 31-ig összesen 68,3 milliárd forintnyi forrásról született döntés, ebből 48 milliárd forint összegben rendelkeznek a projektek támogatási szerződéssel, és 18 milliárd forint értékben történtek kifizetések a kedvezményezettek részére.

Az Európai Területi Együttműködési (ETE) programokból a nyugat-dunántúli régióra jutó, 2007-től 2010-ig megítélt támogatások összege eléri a 8 milliárd 220 millió forintot.

Az Ausztria-Magyarország Területi Együttműködési Program keretében megvalósuló régiós projektek eddig 6 milliárd forintnyi eurót nyertek, a Szlovénia-Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program projektjei pedig 1,4 milliárd forintot.

A régióba 292 millió forint támogatás jutott eddig a Magyarország-Szlovákia Határmenti Együttműködési Program révén, és összesen 483 millió forint támogatás a Magyar-Horvát IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!