Belföld

2010.09.30. 19:33

Hétfőn a parlament elé kerülhet a bajba jutott lakáshiteleseket segítő fideszes javaslat

A Fidesz várhatóan már hétfőn az Országgyűlés elé terjeszti azon javaslatait, amelyek a devizában eladósodott lakáshitelesek megsegítését célozzák.

MTI

A kormánypárt weboldalán olvasható információ szerint a hitelesek érdekképviseletei és a Magyar Bankszövetség egy közösen egyeztetett ponttal egészítették ki a Kósa Lajos és Rogán Antal által jegyzett nyolcpontos javaslatcsomagot.

A Fidesz két politikusa a szeptember 9-i tapolcai frakcióülés után jelentette be, hogy akciótervet dolgoznak ki a bajba jutott lakáshitelesek megsegítésére. Javaslataik között szerepel az ügyfélnek hátrányos egyoldalú szerződésmódosítás és az önkényes kamatemelés tilalma, a középárfolyam alkalmazásának előírása, valamint az ingyenes előtörlesztés lehetősége. Ezeken kívül kérelem esetén öt évvel automatikusan meghosszabbítható lenne a futamidő, a bankok pedig fizetésképtelenség esetén nem kérhetnének büntetőkamatokat és más extra díjakat.

A bejelentés után a kormánypárti képviselők egyeztetéseket kezdtek a devizahitelesek érdekképviseleteivel és a bankszövetséggel is, és közölték, hogy még az idén hatályba léphetnek a tervezett változások.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!