Belföld

2010.10.29. 09:25

A választások után több vasi településen is bizonytalanná vált a jegyzők helyzete

1992-ben jött létre a Vas Megyei Jegyzők Klubja, amely most szakmai egyesületté alakult. A jelek szerint szükségük lenne érdekvédelmi szervezetre is.

Erős D. Zoltán

Az újjászervezést az tette szükségessé, hogy jelentős változások történtek a jegyzői karban. Az egyre bonyolultabb feladatok az eddiginél hatékonyabb együttműködést tesznek szükségessé a szakemberek között - tudtuk meg Sé címzetes főjegyzőjétől, Wiktoráné Németh Klárától,  a Vas Megyei Jegyzők Egyesületének elnökétől.

Negyvenhárman léptek be az egyesületbe, ám az elnök azt reméli, hogy a létszám tovább növekszik majd. Az egyesület szakmai fórumként kíván működni, segíteni kívánja a szakemberek közötti együttműködés erősítését. Hiányt is pótol, mivel jelentősen lecsökkent a jegyzők számára szervezett szakmai tanácskozások száma.

A választások után néhány helyen bizonytalanná vált a jegyzők helyzete, s nem csak olyan helyeken, ahol új a polgármester. Volt olyan, hogy az új testület alakuló ülésén közölte az újraválasztott polgármester egy nagy gyakorlattal rendelkező jegyzővel, hogy a jövőben nem kíván vele együtt dolgozni.

Az elnök információi szerint több településen is mindent megtesznek azért, hogy távozzon a jegyző, ennek ellenére bízik abban, hogy nem lesz túl nagy a fluktuáció. Azt is tudni kell, hogy a jegyzők megbízatása nem négy évre, hanem határozatlan időre szól. Ebben a helyzetben az egyesület alapvető célja a minél szélesebb szakmai összefogás megteremtése. Jó lenne, ha fel tudnák vállalni érdekvédelmi feladatok ellátását is, ám ehhez a feltételek nem állnak rendelkezésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!