Belföld

2010.11.15. 11:08

Hétfő este megnyithatják a Margit hidat

Hatósági szemlét tartanak hétfő délelőtt a felújított, átadás előtt álló Margit hídon - erősítette meg a Népszava információját a felújítást végző Mh 2009 konzorcium szóvivője az MTI-nek. Tóth Kata a további részletekről későbbre ígért tájékoztatást.

MTI

A lap úgy tudja, az autósok hétfő kora estétől már használhatják a hidat, ha a hatósági szemlén a szakemberek nem találnak olyan hiányosságot, amely megakadályozhatná az ideiglenes forgalomba helyezési engedély kiadását.
   
A hatósági eljárás során összesen 65 szakhatóság és kezelő nyilatkozatát kell beszerezni ahhoz, hogy a közösségi közlekedés után a gépjárműforgalom is megindulhasson a Margit hídon.
   
November első hétvégéjén tartották a híd statikus próbaterhelését, ennek eredményei megfelelőek voltak. Korábbi közlések szerint a Margit híd ideiglenes átadását a múlt hétre tervezték.
   
A híd rekonstrukcióját 2009 augusztus 21-én kezdték el. Az eredeti ütemterv szerint az ideiglenes átadásnak az idén augusztusban kellett volna megtörténnie, de az engedélyek kiadásának csúszása miatt ez akkor elmaradt. A legutóbbi határidőhöz képest végül mintegy egy hónappal korábban adják át a forgalomnak a dunai átkelőt.

Címkék#margit-híd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!