Belföld

2010.12.12. 20:41

Megszűnt az Együtt Szombathelyért Egyesület

Az Együtt Szombathelyért Egyesület (ESZE) közgyűlése egyhangú határozatában döntött a szervezet megszüntetéséről - közölte vasárnap Gyimesi József, az egyesület elnöke.

MTI

Az egyesület 2006 nyarán azzal a céllal jött létre, hogy Szombathely közéletében részt vegyen, általa a civil szervezetek képviselethez jussanak a közgyűlésben. Ennek az alapszabályban is meghatározott célnak a megvalósítására a tagság nem lát lehetőséget, ezért a megszüntetés mellett döntöttek - írta közleményében a megszűnő szervezet elnöke.

Gyimesi József rámutatott: az új választójogi törvény megalkotásával a törvényhozók kinyilvánították, hogy a helyi közélet ügyeinek intézését is a jelentősebb társadalmi támogatással rendelkező politikai pártokra kívánják bízni.

A törvényhozói szándéknak megfelelően Szombathelyen is csak parlamenti mandátummal rendelkező politikai pártok szereztek mandátumot. Tudomásul véve a törvényben kinyilvánított törvényhozói akaratot, és az ezt visszaigazoló választói magatartást az egyesület tudomásul veszi, hogy az önkormányzatban döntéshozó szerephez nem juthat - fűzte hozzá.

Az egyesület tevékenységét sikeresnek ítéli meg, de tagjai önálló civil szervezetként közéleti tevékenységet nem folytatnak a jövőben. A tagok vállalják, hogy a város jövőjéért elkötelezett magánszemélyként készséggel bocsátják a döntéshozók rendelkezésére egyéni életútjuk során megszerzett élettapasztalatukat, közéleti ismereteiket - áll a közleményben.

Az Együtt Szombathelyért Egyesület 2006-ban egy mandátumot szerzett a szombathelyi városi közgyűlésben, ezt az eredményt azonban 2010-ben nem sikerült megismételniük.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!