Belföld

2010.12.02. 19:44

Újabb bűncselekménnyel gyanúsították meg Benedek Fülöpöt

A Magyar Televízió (MTV) Híradójának információi szerint újabb bűncselekménnyel gyanúsította meg a Budapesti Nyomozó Ügyészség Benedek Fülöpöt, a Földművelési és Vidékfejlesztési Minisztérium (FVM) egykori szakállamtitkárát.

MTI

Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője az MTV-nek csütörtökön azt mondta, a volt szakállamtitkár a gyanú szerint 2005-2008 között úgy engedélyezte egyes minisztériumi rendezvények többletköltségének kifizetését, hogy átlépte az általa is ismert kereteket, s ezzel 4,5 milliós kárt okozott.

A Híradó szerint az ügyészség kezdeményezni fogja, hogy a vasárnap lejáró előzetes letartóztatást a bíróság két hónappal hosszabbítsa meg. Benedek Fülöpöt november 4-én hallgatták ki gyanúsítottként, majd vették őrizetbe. A Fővárosi Főügyészség sajtóirodája akkor azt közölte az MTI-vel, hogy Benedek Fülöpöt jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és magánokirat-hamisítás miatt őrizetbe vették.

A közleményben az állt: a gyanúsítás lényege szerint "B. Fülöp 2005-2007-ben jogosulatlanul szervezett meg reprezentációs célú protokollvadászatokat, illetve 2006-ban közreműködött abban, hogy saját célra megrendelt facsemeték ellenértékét a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet fiktív tanácsadói szerződések megkötése útján fizesse ki." 

Cselekményeivel a gyanúsított vagyonkezelői kötelezettségét szándékosan megszegve - részben felbujtóként - (a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. földügyekért felelős vezérigazgató-helyetteseként) a Nemzeti Földalapkezelő Szervezetnek több mint 30 millió forint vagyoni hátrányt okozott - olvasható az ügyészségi közleményben.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!