Belföld

2010.12.06. 13:07

Vörösiszap-katasztrófa: segélykoncert Sárváron

A segélykoncert bevételét vitték, s önkéntes munkával segítették Devecserben és Kolontáron a helyreállítási munkákat a sárvári művelődési központ munkatársai.

Erős D. Zoltán

Sárváron  több mint 90 ezer forint bevételt eredményezett Müller Ilona zongoraművész hangversenye. A  Nádasdy Múzeum dísztermében megrendezett  programon Magyar Szilvia énekművész működött közre. Az est teljes bevételét a fellépők a vörösiszapömlés károsultak megsegítésére ajánlották fel.

A több mint 90 ezer forintnyi összeget Kondor János, a sárvári Művelődési Központ és Könyvtár  igazgatója, valamint  Markó Péter, az intézmény  igazgató-helyettese  személyesen adta  át  Toldi Tamásnak, Devecser polgármesterének.  Egyben felajánlották, hogy a Művelődési Központ és  Könyvtár dolgozói egynapi önkéntes  munkával segítik a helyreállítást.

Ezt az ígéretet a napokban be is váltották, s a sárvári intézmény szervezésében tizenöten fogtak lapátot és dolgoztak Kolontáron és Devecserben a talajcsere  végrehajtásában, valamint átereszek építésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!