Belföld

2011.05.13. 15:02

Sánta Kutya-díjat kapott Heller Ágnes

Heller Ágnes filozófusnak ítélte oda az idei Sánta Kutya-díjat a Magyar Cenzúra Napjának Ünnepélyét Szervező Bizottság - közölte a civilek alkotta bizottság szóvivője pénteken az MTI-vel.

MTI

A Sánta Kutya-díjat 1996 óta azok kapják, akik a bizottság szerint félrevezetik az országot. A díjat minden péntek 13-án ítélik oda.
   
Czakó Gábor közleménye szerint a bizottság idén "az európai ugaron tolongó, Magyarországot önmagától hivatásszerűen védelmező internacionalisták közül" választott. A bizottság által "a pszeudoszophia nagyasszonyának" nevezett Heller Ágnesnek szavazták meg a díjat, aki - mint írták - "Brüsszelben tette föl nyílegyenes pályafutásának koronájára a pontot, midőn hitet tett arról, hogy nem látja meg mások szemében a golyót".
   
Korábban Sánta Kutya-díjat kapott többek közt Simor András, a Magyar Nemzeti Bank elnöke, Biszku Béla volt belügyminiszter, Gergényi Péter volt budapesti rendőrfőkapitány, Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, Jancsó Miklós filmrendező és Demszky Gábor, Budapest volt főpolgármestere is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!