Belföld

2011.06.20. 19:31

Egy nő minden dokumentum nélkül feljutott egy repülőre Moszkvában

Egy nő jegy, úti okmányok és minden egyéb igazolvány nélkül feljutott egy Moszkvából Dusanbéba induló repülőgépre: az ügyben a moszkvai közlekedési ügyészség hétfői közlés szerint vizsgálatot indított.

MTI

A nőre véletlenül figyeltek csak fel, mert egy másik utas helyét foglalta el. A stewardess kérésére nem tudott felmutatni sem jegyet, sem beszálló kártyát. A Domogyedovo repülőtéren, ahol az eset pénteken történt, a nőt a rendőrségre kísérték, ahol kiderült, hogy semmiféle irat nincs nála. 

Az illető azt állította, hogy neve Szvetlana, és Blagovesenszkből érkezett Moszkvába. A rendőrökben felmerült, hogy pszichikailag zavart lehet. A kihívott mentőkocsi orvosai az asszonyt egy pszichiátriai intézetbe vitték. 

Az eddigi vizsgálatok kiderítették, hogy a nő az éjszakai órákban bement a repülőtérre, és ott akadálytalanul átjutott minden ellenőrzési ponton. Az ügyészségi vizsgálat célja, hogy megállapítsa, ki, mely vezetési szintek és milyen mértékben felelősek a történtekért. 

Mindez annak ellenére megtörténhetett, hogy a Domogyedovo repülőtéren január 24-én egy öngyilkos merénylő kioltotta több mint 30 ember életét és 150 személyt megsebesített. Ezt követően jelentős szigorításokat vezettek be az utasok és általában a repülőtérre belépők vonatkozásában, sőt, a vasútállomásokon és a távolsági buszoknál is.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!