Belföld

2011.07.04. 11:39

Mária Út: információs táblákat adtak át Ausztriában

Közép-Európa fontos zarándokútvonala a Mária Út. Kiépítésén sokan fáradoznak. Szombaton Alsó-Ausztriában ünnepélyesen adták át az információs táblákat, jelzéseket.

Némethy Mária

Mária-út néven egy Közép-Európában haladó zarándokút (és turistaút) építése folyik több hazai és külországi egyesület és alapítvány összefogásával. A  cél az, hogy megismertessék Közép-Európa vallási és kulturális értékeit, a zarándoklatra vállalkozók számára pedig biztonságos zarándokhálózatot építsenek ki. Az 1400 kilométeres Mária-út ökumenikus.

A két nagy Mária-zarándokhelyet összekötő, Csíksomlyótól Máriacellig kiépülő zarándokút újabb fontos eseménye történt meg szombaton Ausztriában. Alsó-Ausztria tartomány támogatásával, az ottani Falumegújító Mozgalom kivitelezésében, ünnepélyesen átadták a Mária-út alsó-ausztriai kiépített útvonalát, nagy információs jelzőtábláit. Így most Kirschlagtól Raachig a tartomány teljes szakaszán pontos útbaigazítást kapnak az útra kelő zarándokok.

Az ünnephez kapcsolódva szombaton kőszegi zarándokok gyalogosan tették meg a 12 kilométert Kirschlag és Krumbach között. Az utóbbi helyen német, magyar és horvát nyelvű szentmisén vettek részt. Horvátul Dumovits István  horvátzsidányi esperes-plébános mondott misét. Az ünnepségen ott volt Básthy Tamás országgyűlési képviselő és Huber László, Kőszeg polgármestere is.

A Mária Út turistajelzései még hiányoznak, például Stájerországban még nem épültek ki. Jó hír viszont, hogy a Csepreg és Kőszeg közötti szakaszon a nyáron már kikerülnek az eligazító jelzések. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!