Belföld

2011.08.31. 12:25

Megkapták az elmaradt túlórapénzt a tűzoltók

Már 56 tűzoltóság megkapta a munkatársainak visszamenőlegesen járó túlmunkadíjat - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szerdán, hozzátéve, hogy az eddig beérkezett 88 szerződésből már csak 11 vár aláírásra.

MTI

Az OKF tájékoztatása szerint augusztus 31-ig 88 hivatásos önkormányzati tűzoltóság küldte meg számukra a túlmunkadíjak kifizetéséről szóló támogatási szerződést, valamint annak mellékleteit, ezek közül 77-tel már aláírták a szerződést, és megkezdődtek az utalások is.

Egyes támogatási szerződéseket a benyújtónak ki kell javítania, illetve ki kell egészítenie ahhoz, hogy azt elfogadhassák, de az OKF valamennyi érintett tűzoltósággal felvette a kapcsolatot - olvasható a közleményben.

A főigazgatóság a héten a gyulai, a szendrői, a szerencsi, a sátoraljaújhelyi, a sárbogárdi, a mosonmagyaróvári, a kapuvári, a csornai, a püspökladányi, a karcagi, a szigetszentmiklósi, a záhonyi, a paksi, a balatonfűzfői és a Lentiben működő tűzoltóság számára utalta át a pénzt. Eddig 56 tűzoltóság összesen több mint 3 milliárd forint támogatásban részesült - tudatták. A kormányhatározatban rögzített forrás már augusztus 1-jén megérkezett az OKF számlájára.

Amint a pénz megérkezik a tűzoltóságokhoz, azoknál haladéktalanul megkezdik az állomány érintett tagjainak történő kifizetést, ezt követően elszámolást küldenek az OKF-nek, ennek végső határideje - a kormányrendelettel összhangban - 2011. október 20.

A Legfelsőbb Bíróság 2009-ben hozott határozata szerint a tűzoltók jogosan követelik a Magyarország uniós tagságával megváltozott, a korábbi 54 óra és a későbbi 48 óra szolgálati idő közötti különbözetre járó túlóradíjat, amelyet a késlekedő jogharmonizáció miatt 2004 májusa és 2007. december vége között nem fizettek ki nekik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!