Belföld

2011.09.02. 16:33

A felsőoktatási intézmények értesítik az eredményes pótfelvételizőket

A korábbi információktól eltérően a pótfelvételi eljárásban felvett jelentkezőket a felsőoktatási intézmények értesítik, míg a felvételt nem nyerteknek az Oktatási Hivatal jelentkezési kérelmet elutasító határozatot küld.

MTI

Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. pénteken tájékoztatta erről az MTI-t, és felhívták a figyelmet arra, hogy korábbi közlésük, amely szerint a felvettek a felvételi döntésről szóló határozatot az Oktatási Hivataltól, a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat pedig a felsőoktatási intézménytől kapják meg szeptember első napjaiban, nem helytálló.
   
A pótfelvételi eljárásban valamennyi jelentkező mindössze egy felsőoktatási intézmény egy képzését jelölhette be, és értelemszerűen ez az intézmény értesíti a felvett jelentkezőket.
   
Az Oktatási Hivatal MTI-hez korábban eljuttatott közleményében felidézte, hogy a 2011. évi felsőoktatási pótfelvételi során csak azok nyújthattak be kérelmet egy kiválasztott felsőoktatási intézmény egy képzésére, akik vagy nem jelentkeztek az idei általános felsőoktatási felvételi eljárás során, vagy jelentkeztek ugyan, de nem nyertek felvételt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!