Belföld

2012.01.16. 10:15

Átalakítják a tárlatokat a sárvári Nádasdy Ferenc Múzeumban

A 2012-ben sok változás lesz a sárvári Nádasdy Ferenc Múzeumban. Az év során szeretnék átalakítani állandó kiállításaikat, és elindítanak egy múzeumpedagógiai programot.

Merklin Tímea

A kiállítások átalakítása  nem minden esetben jelent teljes átépítést, vagy újrarendezést, hanem inkább kiegészítést, vagy újabb elemek megjelentetését. Minden kiállítási egységhez  angol nyelvű írásos tájékoztató is készül. Pályázati pénzből építi újra a múzeum történelmi térképkiállítását.

A Sárvár történetét bemutató tárlatot egyelőre saját erőből igyekszik finanszírozni az intézmény. A huszárkiállítás átépítésére országos pályázat kiírását várják.

A kiállításokban új élményeket és ismeretátadást szolgáló elemeket helyeznek el.  Számos olyan műtárgy látható a sárvári múzeum kiállításain, melyek önmagukban is kiváltják szemlélőjének csodálatát. Az esztétikai élmény, a hangulat varázsa mellett a múzeum vendégei joggal várják el, hogy ne csak egy-egy tárgy nevét, készítésének idejét ismerje meg, hanem  funkcióját, készítési módját, szerepét kora  mindennapi életében.

A múzeum munkatársai ezért a műtárgyakról olyan leírásokat készítenek, melyek választ adnak a vendégek kérdéseire. Rajzokkal és ábrákkal ellátott tájékoztatók segítségével kaphatunk információt a  műtárgyakról.

Olyan múzeumpedagógiai programot dolgoznak ki, amely képes megszólítani az iskolás korosztályt, és a kirándulásokat szervező pedagógusokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!