Belföld

2012.01.02. 06:15

Milliárdokat osztottak szét ügyészi jutalmakra

Egy év alatt összesen 4,5-5 milliárd forintos jutalmat osztottak szét az ügyészség munkatársai között - tudta meg a Blikk.

MTI

A napilap hétfői számában megjelent cikk szerint az év első 9 hónapjában 3,3 milliárd forint jutalmat és prémiumot kapott a mintegy 3800 ügyészségi dolgozó. Internetes oldalukról kiderül, hogy a legtöbb jutalmat júliustól szeptember végéig osztogatták, összesen 1,6 milliárd forintot. Ez egyébként több mint fele az erre az időszakra eső szokásos fizetéseknek. Az esztendő első hat hónapjában 1,7 milliárd jutott prémiumra.

Az év végére sem maradtak jutalom nélkül az ügyészségi dolgozók: átlagosan havi fizetésük 124 százalékát tehették a karácsonyfa alá, de például a fővárosi főügyészségen 200 százalékos volt a pulykapénz - olvasható a Blikkben.

Az ügyészség egyik neve elhallgatását kérő munkatársa a lapnak úgy fogalmazott: "valaki csak 300 ezret kapott, de tudok 700 ezer forintos év végi jutalomról is. Nem volt szabad beszélnünk róla, mert szolgálati titokká nyilvánították a prémiumot."

A Blikk megkeresésére a Legfőbb Ügyészség sajtóirodája közölte: mindenki megdolgozott az év végi prémiumért.

Az ügyészség több feladatot kapott, így 168 új fogalmazót kellett felvenni. Ők az első hónapokban teljes értékű ügyészi munkát nem tudnak végezni. Az állomány ezért jelentős többletfeladatokat látott el, ezért fizettük ki az év végi jutalmakat - magyarázta Széplaki-Nagy Gábor, a sajtóosztály munkatársa a Blikknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!