Belföld

2012.02.21. 13:36

Mi lesz a továbbtanulni vágyók álmaival? (videó)

Veszprém - A veszprémi Lovassy László Gimnázium végzős diákjai beszéltek őszintén arról, mit gondolnak a hirtelen bejelentett keretcsökkentésről, és hogyan változtatta ez meg elképzeléseiket, jövőbeli álmaikat - olvasható a Napló Online oldalán.

Nánási Regina

Villámcsapásként érte a továbbtanulás előtt álló diákokat a radikális keretszámcsökkentés az államilag finanszírozott szakoknál. Néhány héttel azelőtt, hogy postára adták volna álmaikat, jött a bejelentés: jóval kevesebb diák tanulhat állami pénzen a felsőoktatási intézményekben, mégpedig ettől az évtől kezdve. Az érettségi előtt álló fiatalok megdöbbenve olvasták a számokat, és nem értették, miért hozzák őket ilyen nehéz helyzetbe. Sokan felháborodtak, és azt tervezték, külföldre mennek. Aki mégis marad, fizet, jó sokat. Lesznek persze olyan szerencsések is, akik bekerülnek államilag támogatott szakokra, de őket röghöz köti a hallgatói szerződés, mely szerint nem mehetnek külföldre dolgozni az iskola elvégzése után évekig. A diákhitelről pedig még hallani sem akarnak.

További részleteket, illetve a gimnázium végzős diákjaival készült videós riportot a Napló Online oldalán találja. Kattintson ide!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!